Purgel Zoltán honlapja
purgel.hu

Kisiparos bál – 2004.

A „Szegvári képek, szegvári emlékek” oldal mai videóalbumában a 2004. évi, jubileumi kisiparos bálat nézhetitek meg. Ez volt a 25. kisiparos bál.

Szenczi Sándorné – Szegvár polgármestere köszöntötte a vendégeket, majd a szentesi Szilver Táncsport Egyesület tagjai mutattak be standard és latin amerikai táncokat. A Gyermek I. kategóriából Vida György – Salánki Zsófia és Osztroluczki Barnabás – Ferenczi Beáta párosok a következő táncokat adták elő: angol keringő, tangó, bécsi keringő, szamba, casa dobles, jive. A Gyermek II. kategóriából Bugyi Bence – Kis Violetta és Kis Vencel – Lázár Mária párosok mutatták be a következő táncokat: cha cha cha, rumba, jive, angol keringő, tangó, bécsi keringő. Az Ifjúsági kategóriából Kósa István – Pap Szandra páros a következő táncokat adta elő: tangó, bécsi keringő, quick step, cha cha cha, rumba, jive. A táncokat Pap Imre konferálta be, s elmondta a párok táncversenyeken elért eredményeit is.

Ezen a bálon a sztárvendég Solymos Tóni és zenekara volt, fergeteges hangulatot varázsoltak, a saját számaikon kívül mulatós slágereket is előadtak.

A tombolasorsolás lebonyolítója Gila Antalné Piroska volt, aki visszaemlékezett a 25 évvel ezelőtti kisiparos bálra. Elmondta, hogy akkor még 50 Ft volt a belépőjegy ára, és a vendéglőből rendelt egy adag rántott szelet sült burgonyával 23 Ft-ba került. A legelső kisiparos bálat Kovács József, Bihari Ernő, Kupcsik Mihály és Ternai József rendezte. Később csatlakozott hozzájuk Szőke Ferenc, Nagy András, Ternai János és még sokan mások.

Nagyon sok ajándék került kisorsolásra a tombolán, a fődíj egy mikrohullámú sütő és egy kétszemélyes ágynemű garnitúra volt. (A humor kedvéért megjegyzem, hogy a zöldségkosarat a Tonomár család nyerte.)

A tombolasorsolás után köszöntötték a bál fő szervezőjét, Ternai Jánosnét. A virágcsokrot Kádár György adta át.

A bál 2004. január 31-én volt a szegvári Művelődési Házban, a videófilmet Piti János készítette. Mivel ezen a rendezvényen én is ott voltam, így végre Róla is tudok képet mutatni – hálásak lehetünk Neki a sok-sok szegvári rendezvény videófelvételéért.

A videófelvétel (a lépcsőn állva) Piti János készítette.

Jó szórakozást kívánok a 16 évvel ezelőtti kisiparos bál 4 órás felvételéhez! Ha neked is lapul a fiókodban olyan kazetta, amelyen egy több mint 20 évvel ezelőtti szegvári rendezvény felvétele van, juttasd el hozzám, s videóalbumunkban örökre fennmarad az utókornak. (A kazettát visszakapod.)

Kisiparos bál – 2004. január 31.
Ezt a posztot ide kattintva megtalálod a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban is.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató