Purgel Zoltán honlapja
purgel.hu

Idősek napja a Szép Öregkor Egyesületben

A Castellum Étteremben ma délután ünnepelte az idősek napját a szegvári Szép Öregkor Nyugdíjas Egyesület. Örültem a meghívásnak, mert legutóbb akkor vendégeskedtem náluk, amikor még Bacsa Józsefné, Erzsike néni vezette a klubot. Jó érzés volt látni, hogy folytatják Erzsike néni „hagyatékát”, találkozóik jó hangulatban telnek, jókat beszélgetnek, énekelnek, sütnek-főznek.

Gyermán Józsefné, Magdika és Gila Antalné, Katika köszöntötte a vendégeket. Elmondták, hogy éveken keresztül együtt ünnepelték az idősek világnapját Csongrád-Csanád megye nyugdíjas klubjaival. A koronavírus-járvány miatt idén úgy döntöttek, hogy minden klub külön ünnepeljen. A mai összejövetelnek a Szép Öregkor Nyugdíjas Klub mellett házigazdája volt a Magyar Nóta Klub is – hiszen korábban is baráti kapcsolatot ápolt egymással a két klub, s ezt a hagyományt szeretnék a jövőben is folytatni, s még tovább erősíteni.

Szomorú dolog is történt az egyesületben, Gémes Istvánné, Annuska néni alapító tagjuk elhunyt, néma felállással emlékeztek rá.

A megyei szervezet ajánlása alapján idén kitüntették egyik tagjukat, civil munkáját elismerve. Halász Lászlóné, Valérka kapta az elismerést, oklevelet vehetett át Szabó Tibor György polgármestertől. Valérka nénire mindig számíthat az egyesület, ha valamilyen feladatról van szó. Nagyon finom süteményeket, kalácsokat süt, vidám történeteivel örömteli pillanatokat szerez társainak.

A vacsora után megható népdalokat, nótákat énekeltek a Magyar Nóta Klub tagjai ifj. Ternai József harmonika kíséretére.

A Szép Öregkor Nyugdíjas Klub 1990-ben alakult 23 fővel. A Klubnak jelenleg 28 aktív tagja van. Az egyesületet 2008-ban jegyezték be civil szervezetként. A szervezet fő célja a hasonló helyzetű emberek közösségbe fogása, valamint a helyi értékek tovább öregbítése az utókor számára. Az egyesület kiterjedt kapcsolati hálóval rendelkezik, elsősorban helyi civilszervezetekkel és más nyugdíjas klubokkal tartják a kapcsolatot, mindezek mellett a klub tagja „Életet az éveknek” Szegedi Szövetségnek is. A Szegvári Szép Öregkor Nyugdíjas Klub jelentősen hozzájárul a falusi, illetve a térségi értékek megőrzéséhez és felelevenítéséhez. A klub a hasonló korú és helyzetű emberek számára létrehozott szervezett programok szervezésén túl rendszeresen eleget tesz felkéréseknek is, melyek keretében tradicionális dalokat adnak elő kórusban, valamint helyi ételkülönlegességeket sütnek. A helyi rendezvények mellett a szervezet a régió egyéb rendezvényein is rendszeresen fellép, képviselteti magát, így népszerűsítve a helyi értékeket és Szegvárt. Az egyesület évente többször nyugdíjas találkozón vesz részt, illetve maguk is szerveznek találkozókat.

Fotóalbum

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató