Purgel Zoltán honlapja
purgel.hu

Ma 25 éves vállalkozásom

1995. július 24-én mentem be a szegvári Polgármesteri Hivatalba, hogy kérjek vállalkozói igazolványt. Túl voltam az érettségin, s már pont lejárt a pályakezdők munkanélküli segélye is, amikor a tizenkilencedik születésnapomat követően arra az elhatározásra jutottam, hogy saját magamat fogom foglalkoztatni, s holnap elindítom kis vállalkozásomat.

Nulla Forinttal, de annál több lelkesedéssel és üzleti tervvel ugrottam bele a vakvilágba. A kezdetekben több projektem is volt, amelyek párhuzamosan „futottak”. Sokan nem tudják, hogy foglalkoztam közvetítő nagykereskedelemmel, egy magyar gyártmányú, Szegeden készített (a Vegeta konkurenciájának számító) ételízesítőt vezettem be a magyar és a német piacra – több kevesebb sikerrel. 1995 augusztusában elindítottam a Tuti Tipp hirdetési újságot, amely Szegváron jelent meg postaládákba kézbesítve, 1.600 példányban (öt év elteltével már 16 településen jelent meg 34.000 példányban).

Videótékát nyitottam Szegváron, a Mindszenti út 14. szám alatti üzlethelyiségben, amelyet Puskás Pali bácsitól béreltem. Bár a videótéka üzletileg nem volt jó döntés, de mégis a legtöbb barátot és szép emléket ezalatt az 5 év alatt szereztem, s még egy kis focicsapatom is lett.

Egyre jobban kezdett érdekelni a grafikai tervezés és nyomdai előkészítés világa – sok-sok kiadvány került ki kezeim közül. Az új évezred szomorúan kezdődött, autoimmun betegségem miatt több tevékenységemet fel kellett adnom. Felnőtt fejjel újra be kellett iratkoznom iskolába, ahol ismeretet szereztem webes programozás és vektorgrafika terén. Első munkám Szegvár honlapjának megtervezése és elkészítése volt. Büszke vagyok arra, hogy Szegvárnak hamarabb volt weblapja, mint egyes nagyvárosoknak, megyeszékhelyeknek. 2002-ben elindult a Szegvár Online oldalam, amely egy bizonyos ok miatt 2007-ig működött.

Szegvárt „félretéve” még 2007-ben megválasztottak a nagy múltú Magyar Lupus Egyesület elnökévé, amelynek ma is a vezetője vagyok. Bár az egyesület tevékenységét nem szeretném beleszámítani vállalkozom eredményeibe, mégis szeretném megemlíteni, hogy a 2010-ben sikerült társaimmal megvalósítani Budapesten egy nemzetközi konvenciót, amelyre 16 országból érkeztek delegáltak. 14 év elteltével újra visszatértem Szegvárra, s tavaly újraindítottam szegvári weblapjaimat.

Ma a legtöbb időt elektronikus kereskedelmi rendszerek tervezésével és készítésével töltöm el, de „kaptam” egy másik civil szervezetet is, amelynek ma ügyvezetője vagyok. Szívesen emlékezem vissza a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezetnél eltöltött hosszú évekre, a sok-sok emlékezetes projektre, a kreatív feladatokra, és természetesen a legjobb munkatársakra, de sajnos mint már életemben többször, itt is közbeszólt a politika, s „véget ért egy fejezet”.

Ez az én vállalkozásom huszonöt évének rövid története, amelyet ma ötven évnek érzek. Kimagasló sikereket nem értem el, de amit csináltam, azt becsületesen végeztem. Vállalkozásomat a NAV (leánykori nevén APEH) több alkalommal is vizsgálta, de sohasem találtak hibát, sohasem szabtak ki bírságot. Az alábbi kép a „videótékás” éveim alatt készült.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató