Purgel Zoltán honlapja
purgel.hu

Március 15-i megemlékezés

Bár a nemzeti ünnepre tervezett szegvári ünnepség a veszélyhelyzet miatt elmaradt, néhányan mégis megkoszorúzták Kossuth szobrát vasárnap délután a Kossuth téren.

Az 1848. március 15-i forradalom és az azt követő szabadságharc hősei előtt Szegvár elöljárói rótták le tiszteletüket. Koszorút helyezett el Vighné Németh Ildikó és Tóthné Nóbik Mariann a Szegvári Forray Máté Általános Iskola nevében, majd Szabó Tibor György polgármester Szegvár Nagyközség Önkormányzata nevében. Verset mondott Jaksa Mária nyugdíjas pedagógus.

Szabó Tibor György elmondta, hogy március 15-e hősei mellett emlékezzünk meg a ma elhunyt egy fő koronavírusos betegről is. Köszönetét fejezte ki a szegvári iskola 4. osztályának, amiért sokat készültek az ünnepi előadással – ezt a Kurca TV rögzítette, így bárki meg tudja nézni.

*Kiegészítés: a 4. osztályosok felkészítő tanára Lukács Istvánné felkészítő tanító volt.

A szerző megjegyzése:

Amikor megtudtam, hogy elmarad az ünnepi műsor, én kezdeményeztem a legelőször, hogy egy zárt körben lépjenek fel a gyerekek, s rögzítsük a műsorukat, amelyet később publikálnánk. Sajnos úgy alakult, hogy úgy lett megszervezve ez a fellépés, hogy nekem szándékosan nem is szóltak. Tehát ezért nincs fent fotó és videó az általam kezelt – legnagyobb látogatottságú – oldalakon. Készültem, szerettem volna beszámolni a műsorról – ez önhibámon kívül nem valósult meg – s a békesség miatt ne is feszegessük tovább a dolgot.
Purgel Zoltán

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató