Purgel Zoltán honlapja
purgel.hu

A Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet margójára

A Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet a mai napon viseli utoljára a „Szegvári” nevet, ugyanis a takarékszövetkezeti integrációs előírásoknak megfelelően egyesül más takarékszövetkezetekkel, így 2018. január 1-től már 3A Takarékszövetkezet lesz.

A Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezetet 1957-ben alapították szegvári emberek, nagyszüleink, dédszüleink. Ők adták a kezdő tőkét, ők építették fel a Szabadság téri épületet. Ezek az emberek ma forgolódnak a sírjukban.

Idén volt 60 éves a Takarékszövetkezet, nem volt születésnapi ünnepség, de az nem is lett volna méltó a jelenlegi tisztségviselőkhöz. Azokhoz a tisztségviselőkhöz, akik nem tanulmányaik és szakmai ismereteik miatt lettek a mai szövetkezet vezetői, hanem inkább politikai hátszelük miatt. Hallani lehetett botrányos elbocsátásokról, bezárt kirendeltségekről, tömeges leépítésekről, előnytelen döntésekről, politikai megrendelésről. Ma már nincs Méhecske Fesztivál, nincs évvégi falinaptár, de még kártyanaptárra sem telik az egykor szebb napokat megélt pénzintézetnél. 

10 évvel ezelőtt adta ki a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet alapításának 50. évfordulója alkalmából az Öt évtizeden át című könyvet, melyet Kovács Lajos írt, én tördeltem és illusztráltam fotókkal. Ezt a könyvet ma közzétettem elektronikusan weblapomon, bárki letöltheti és elolvashatja. Ezzel szeretnék búcsúzni a ma még „Szegvári” nevet viselő Takarékszövetkezettől, a szegváriak pénzintézetétől. 

2017. december 31. 

Purgel Zoltán

Az „Öt évtizeden át” című könyv letöltéséhez kattints a borítóra!

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató