Purgel Zoltán honlapja
purgel.hu

Lebuktattam druszámat

Szeretném ezzel az írással az utóbbi napok eseményeit összefoglalni, de mindenekelőtt szeretném elmondani, hogy Mága Zoltán hegedűművész kiemelkedő munkásságát elismerem, jótékonykodási tevékenységét (mint egy civil szervezet ügyvezetője) példaértékűnek tekintem.

Egyáltalán nem volt célom médiabotrányt csinálni az ügyből, én nem is kerestem meg egy sajtót sem. Szeptember 15 reggelén a Facebookra bejelentkezve láttam Mága Zoltán és Barbra Straisand közös képét. (Én nem voltam követője Mága Zoltán oldalának, egy ismerősöm hozzászólt Mága Zoltán bejegyzéséhez, ezért ajánlotta fel a Facebook ezt posztot nekem.)

A képet látva legelőször arra gondoltam, hogy itt nincs valami rendben. Furák a fények, nem egyforma árnyékok vannak az arcokon, a bőrszín sem tökéletes, Mága Zoltán arca életlen. Nem gondoltam egyből csalásra, inkább azt próbáltam elképzelni, hogy milyen műtermi világítástechnikával készülhetett el a kép. A Google Képek kereső segítségével azonnal megtaláltam az eredeti Céline Dion és Barbra Straisand fotót, ekkor voltam biztos abban, hogy ez itt és most bizony egy csalás. Ezt a tényt hozzászólásomban közöltem Mága Zoltán oldalán a bejegyzés posztjánál. (Érdekes tény, hogy az én hozzászólásomat követően is érkeztek a rajongóktól gratuláló üzenetek a közös képhez.) Eltelt negyed óra, az én hozzászólásomra is megérkeztek az első reakciók – többen mellém állva és csalást kiáltva. Szerettem volna én is reagálni a közben beérkezett hozzászólásokra, de nem tudtam, mert – mint utólag kiderült – ki lettem tiltva az oldalról.

Nagyon rosszul esett az, hogy nem a hamis képet távolította el, hanem engem, mint zavaró tényezőt. Ekkor készítettem képernyőmentéseket, és fogalmaztam meg gondolataimat (sajnos eléggé indulatosan), amit feltettem privát Facebook oldalamra. Posztomban mellékeltem a bizonyítékokat is. Bejegyzésem megjelenését követően, kb. negyed óra múlva tudtam meg, hogy Mága Zoltán levette a hamis képet az oldaláról, szerintem már nem győzték koordinálni a csalást kiáltó kommentáradatot.

Nekem a Facebook ismerőseim között sok fotós van, akik olvasták bejegyzésemet. Legelőször a Délmagyarország fotóriportere hívott fel, s kérte, hogy újságíró kollégájának nyilatkozzak. Így kerültem bele a médiába. A cikket átvette több média is.


Balázsék – 2017. szeptember 21.

Balázsék – Rádió1, 2017. szeptember 21.

Délmagyarország 2017. szeptember 17.


Vásárhely24, 2017. szeptember 18.


Bors, 2017. szeptember 18.


NLCafé, 2017. szeptember 19.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató