Purgel Zoltán honlapja
purgel.hu

Évét értékeltek, ünnepeltek a szegvári tekések

Június 9-én tartotta éremátadó közgyűlését a Szegvári Tekézők Sport Egyesülete. A rendezvényen Berkecz Miklós, az egyesület elnöke beszámolt az elmúlt évben történtekről, az egyesület gazdálkodásáról, az elért (szép) eredményekről.
Ezt követte az éremátadás. Az érmeket Stér János, a Csongrádi Megyei Tekeszövetség elnöke adta át az egyesület tagjainak (Berkecz Miklós elnök, Lukács István elnökhelyettes, Zsibók Zoltán gazdaságvezető, Staberecz Mihály edző, Bozó Tibor, Gila Sándor, Kosztolányi Zoltán, Márton János, Rácz József,  Szabics János, Szabics Krisztián,  Viola Balázs). Az egyesület tagjain kívül érmet vett át Gémes László polgármester, Gyömbér Ferencné jegyző, Szenczi Sándorné előző polgármester és Lukács Istvánné képviselő, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke. 
A „hivatalos rész” és a szegvári birkapörkölt után a megszokott „ereszd el a hajam” hangulatban telt el az est. 
A tekések „nyári szünideje” ebben az évben nem (teljesen) pihenéssel fog eltelni. Lázasan készülnek az új (négysávos) tekepálya építéséhez, mely az egykori bölcsőde épületében és udvarában kap helyet. Kb. 35 millió forintba kerül a beruházás, mely érinti a bölcsőde részbeni felújítását is. Sok támogatást kapott az egyesület a szegvári és a Szegvár környéki vállalkozásoktól. (Ezek nevét később nyilvánosságra hozzuk.)
Amiben mindenki egyetért, hogy ez egy nagy irányú fejlődés Szegvárnak, hiszen ilyen modern tekepálya (amelyen akár világbajnokságokat is lehet rendezni) a környéken csak Szegeden és Tiszakécskén van. Több sportegyesület jelezte, hogy edzene a leendő szegvári pályán, ami jelentős bevétel az egyesületnek.
Az új tekepályával a tekések és a szegváriak nagy álma valósul meg.

Berkecz Miklós elnök beszámolója

Tisztelt Közgyűlés! Kedves Vendégeink!

Egy év elmúlt és számot kell adnunk az elmúlt évről. Az egyesületünk egy éve vált ki a községi Sport Klubból és önállóan működik, jelenleg 12 fő tagja van egyesületünknek. Az egyesületünk vezetősége rendszeresen megtartja üléseit, melyeken különböző aktuális feladatokat tárgyaltunk meg. Az alakuló közgyűlésen meghatároztuk a feladatokat, célokat. Az NB-II-es csapat célja a 2006/2007. évben az 1-5. helyezés volt, valamint támogatók, szponzorok megnyerése a csapatunk támogatására, valamint az utánpótlás nevelése.
Az egyesületünk a közgyűlés által kitűzött célokat maximálisan teljesítette és elmondhatjuk, hogy Szegváron a Tekézők Sport Egyesülete sporttörténelmet írt, hiszen megnyerte az NB–II. Délkeleti csoport bajnokságot és feljutott az NB-I-be, olyan nagynevű csapatokat előzött meg, mint a Debrecen, Miskolc, Eger 2 csapat, Hódmezővásárhely 2 csapat, Tiszakécske, Mezőtúr, Szentes.
A játékosok maximálisan teljesítették a vezetőség által kitűzött feladatokat, amely meg is hozta gyümölcsét. Az edzéslátogatottság szinte 100%-nak mondható, csak betegség vagy egyéb nagyon fontos elfoglaltság miatt maradtak el az edzésekről. Minden játékosnak munkahelye van, van aki napi osztott műszakban dolgozik és este 8 után végzi el az edzőnk által előírtakat, hogy mi az a több, amivel megnyertük a bajnokságot?
Ezek a következők: a csapatunk edzője Stabarecz Mihály olyan edzéstervet állított össze, melyet tudomásunk szerint más csapat nem alkalmazott. A csapat tagjai a bajnokság megkezdése előtt már 2 hónappal kemény alapozó edzéseken vesznek részt. Nyáron a futballpályán, télen a tornacsarnokban, az alapozó edzés után jött a pálya edzés, itt mindenki azt gyakorolja, ami neki a leggyengébben megy. Az edzőnk játékos múltja, valamint felkészültsége bebizonyította, hogy egy jó középszintű játékosállománnyal is lehet bajnokságot megnyerni, csak jó hozzáállás kell és szeretni a tekét. A csapatunkban olyan játékos nincs, aki a többi közül magasan kiemelkedik, mindenkinek van egyszer jobb, máskor rosszabb napja, de azért az eredményeinket tekintve általában jó napokat fogtunk ki, hiszen a csapat I. helyezést ért el. Ez a sport nemcsak egyéni, hanem csapatjáték is.
A másik több amivel rendelkezik csapatunk az az összetartás. Elmondhatjuk, hogy csapatunk egy nagy család, amely akkor is összetart ha kudarc éri. A csapat minden mérkőzés után összeül és megbeszéljük az elmúlt mérkőzést. Sokat a múltról nem beszélünk, hiszen az már megtörtént, hanem mindig előtérbe kerül a következő mérkőzés.
A harmadik több, pedig az amiért nagyon irigyelnek ellenfeleink az pedig a szurkolótáborunk. Az ellenfeleink nincsenek hozzászokva, hogy a tekecsapatban ilyen fantasztikus szurkolók legyenek, mint a miénk. Sok pontot azzal sikerült megszereznünk, hogy szurkolóink biztatták játékosainkat. Természetes, hogy a csapattagoknak szinte kötelező a biztatás, mert nem mindegy, hogy a játékos síri csendben gurít vagy a háta mögött 25-30 ember biztatja.
Az egyesületünk működéséhez az anyagi feltételek biztosítottak voltak, ami nem jelenti azt, hogy dúskálunk a pénzben. Legnagyobb támogatónk a Szegvár Nagyközség Polgármesteri Hivatala, valamint a Vállalkozók kuratóriuma, de van több olyan KFT, ZRT, egyéni vállalkozó, magánszemély is akik kisebb-nagyobb összeggel vagy természetbeni juttatással támogatja a csapatunkat.
Az egyesületünknek másik nagy feladata az utánpótlás nevelés, valamint a szabadidősport továbbfejlesztése. Az elmúlt évben megrendeztük az amatőr bajnokságot 6 csapat részvételével, mintegy 50 fő vett részt a bajnokságban. A bajnokságban szereplő és kimagasló eredményeket produkáló versenyzőkkel elbeszélgettünk és 6 főt sikerült megnyerni, hogy versenyszerűen űzze ezt a sportot. Ezért szeretnénk egy NB-III-as csapatot elindítani az elkövetkező bajnokságban.
Az utánpótlás nevelés érdekében megkerestük a helyi általános iskola 7-8. osztályos tanulóit és részükre teke sulit indítottunk januárban. Meglepetésünkre közel 20 fő jelent meg az első foglalkozáson, melyet Szabics János vezetett. A teke suli tavaszi fordulóját egy helyi egyéni bajnoksággal zártuk, melyen 14 fő jelent meg. A foglalkozások alkalmával fény derült arra, hogy sok ügyes fiú és lány van közöttük és megszerették ezt a sportot. A jövőben is szeretnénk ezt a rendszert folyamatosan tovább folytatni és foglalkozni a gyerekekkel és a fiatalokkal is.
Az egyesületünk pénzügyi helyzete rendezett, tartozásunk nincs. A részletes beszámolót a gazdaság-vezetőnktől tudhatjuk meg.
Az egyesületünk vezetése nagy feladat előtt áll hiszen a bajnokságot megnyerő csapat feljut az NB-I-be, amennyiben azt vállalja. Az NB-I. alapfeltétele pedig az, hogy saját, vagy bérelt 4 sávos tekepályája legyen a csapatnak. Felvettük az önkormányzat képviselő testületével a kapcsolatot és ígéretet kaptunk a pálya építésére. Az ígéretet tett követte és jelenleg a beadott tervdokumentációk elfogadására várunk és épülhet az új 4 sávos tekepálya, a volt Bölcsőde udvarán, amelyen akár nemzetközi mérkőzéseket is lehet játszani.
Miért döntött így a képviselőtestület, mert ezt a pályát nemcsak a tekézők egyesületének építenék, hanem az egész falu részére, mely beillik a falusi turizmus koncepciójába, illetve a csapatnak nem kellene vidéken bérelni pályát (Szegeden, vagy Tiszakécskén), ami iszonyú költség lenne. Elvinnénk a tekesport varázsát a községünkből.
Egyesületünk tagjai és vezetősége nagy erőfeszítéseket tett, hogy minél több szponzort szerezzünk. Sokan az egyéni ismeretségre építve próbál meg szponzorokat keresni, ami nagyrészt sikerült is.
A vezetőség több mint 80 db. levelet küldött ki különböző vállalatoknak, cégeknek, kft-nek, az egyesületünk elért eredményeiről terveiről. Több vállalat, cég jelezte vissza támogatását ki anyagilag, ki anyaggal, munkával járul hozzá a pálya építéséhez. Nagyon sok céget kerestünk meg vidékről is.
Az egyesületünk vezetősége meghatározta még azt is, hogy minél több tagot vegyünk fel sorainkba. Sok emberrel beszélgettünk és nem zárkóztak el attól, hogy egyesületi tagok legyenek, aminek nagyon örülünk. Természetes, hogy az új tagokkal megismertetjük az Alapszabályunkat és amennyiben azt vállalják, hogy beléphetnek egyesületünk soraiba.
Tisztelt Közgyűlés! Kedves Vendégeink!
Ennyiben szerettem volna ismertetni a vezetőség beszámolóját az elmúlt bajnoki évadról.
Szeretném megköszönni az egyesület tagjainak, támogatóknak a támogatásukat, hogy egyesületünk ilyen szép eredményt ért el. 
Köszönjük a játékosok hozzátartozóinak türelmét, hogy a tekesportot szerető család tagjaik ennyi idővel kevesebb időt tudtak eltölteni családjukkal.
Köszönjük azoknak a községi vezetőknek, sportvezetőknek, edzőknek, segítőknek a munkáját, akik 1988-tól napjainkig segítették a tekecsapatot, ami véleményünk szerint a csúcsra jutott, az elkövetkezendő bajnoksághoz sok sikert, boldogulást és egészséget kívánok a vezetőség nevében.

Fotóim megvásárolhatók a Purgel.hu weboldalamon, ahol több tízezer fotóm tekinthető meg rendezett formában.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató