Purgel Zoltán honlapja
purgel.hu

Arany Páva Díj a Rozmaring Népdalkörnek

Szegvár népzenei életében kiemelkedő helyet foglal el a Rozmaring népdalkör, melynek vezetője Ifj. Ternai József. Településünk lakói jól ismerik, és elismerik tudásukat, és tisztelettel figyelik az autentikus népzene megőrzésére tett igyekezetüket. 
2003-ban Csanádpalotán országos minősítésen ezüst fokozatot értek el, és eddig nagyon büszkén emelgettük is ezt a címet, azonban az együttes következő megmérettetési lehetőségén még nagyobb elismerést szerzett. 
2005. november 5.-én Apátfalván a Népdalkörök és Népzenei Együttesek Országos Minősítésén kiemelkedő szereplésükkel elnyerték a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetségének Arany Páva Díját. Ez a legmagasabb szintű megbecsülés, melyet dalkör álmodhat magának, megérdemelten került a szegvári Rozmaringok kezébe!
Tisztán szárnyaló dalaik, ahogy a szakmai zsűrit, úgy minket, egyszerű embereket is elbűvölnek. A Rozmaring Népdalkör összejövetelei nyitottak, hétről hétre gyönyörködhetnek az érdeklődők énekükben vasárnap délutánonként.
Munkájukhoz gratulálunk, kívánjuk, hogy továbbra is leljék örömüket a zene szeretetében és művelésében, mi nézők, pedig lehessünk minél többször hallgatói éneküknek.

Arany Páva Díj díszoklevél
Az Arany (2005. november 4-5.) oklevél
Az Ezüst (2003. május 10.) oklevél

Majzik Ferenc rendelkezésünkre bocsátotta amatőr felvételét, amely Apátfalván készült a XIII. Térségi és Országos Minősítőn, 2005. november 5-én.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató