Purgel Zoltán honlapja
purgel.hu

Parlagfűhelyzet Szegváron

Évről évre növekszik az allergiás betegek száma, már több mint kétmillió ember szenved a parlagfűtől, vagy más néven a vadkendertől. 
Ebben az évben alakult meg a parlagfű kommandó. Bár Szegvár nem a legfertőzöttebb településekhez tartozik, de itt is akad, és egyre nagyobb területeket hódít meg a parlagfű. 
Szegváron a kommandó 16 egyszeri (egyenként 20 000 Ft-os) bírságot szabott ki, s egyben kötelezte a tulajdonost azonnali vágásra. Ha ezt sem teljesíti a megbírságolt, kényszerkaszálást és 200 000 Ft-tól 2 000 000 Ft-ig terjedő pénzbüntetést rendelhetnek el.  
Pedig Szegváron működik olyan vállalkozás, amely végez parlagfű irtást. A Kertszerviznél eddigi csak ketten rendeltek meg bírságolás és felszólítás előtt vadkenderrel fertőzött területek irtását. 
A Szegváriak Szegvárért Közösségfejlesztők Egyesülete a tavalyi falunapokon a szórakozást a hasznos munkával kötötte egybe: az akadályverseny közben parlagfüvet is gyűjtöttek a versenyzők. Aki a legtöbbet gyűjtötte, ajándékban részesült. Az idei falunapokon is készülnek hasonló akcióval. 20-án 9 órától a KHT udvarán lehet elhelyezni parlagfüvet, melyet az Önkormányzat Ellátó Csoportja fog elszállítani megfelelő helyre.

Fotóim megvásárolhatók a Purgel.hu weboldalamon, ahol több tízezer fotóm tekinthető meg rendezett formában.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató